Onze faciliteiten


Door de jaren heen hebben we veel veranderd aan onze stal. Zo hebben we een nieuwe buiten- en binnenbak aangelegd en zijn in 2016 onze stallen geheel vernieuwd.

Stallen

Stallen

Sinds 2016 zijn onze stallen geheel vernieuwd en voldoen ze aan alle laatste welzijns- en veiligheidseisen. De stallen zijn ruim en licht en er is altijd circulatie met frisse lucht. Jaarlijks in de zomer houden we een grote schoonmaak. Daarnaast doen we het gehele jaar door veel aan onderhoud.

Rijbakken

Rijbakken

We hebben een binnenbak van 20 x 40 meter en een gedraineerde buitenbak met verlichting van 20 x 40 meter waarin een AWT bodem ligt. We onderhouden onze bakken goed door middel van slepen, sproeien, zand bijvullen en vlakken. Westernruiters mogen daardoor hun oefeningen, zoals stops en spins, gewoon uitvoeren.

Weide en paddocks

Weide en paddocks

Met 15 hectare land kunnen wij volop weidegang aanbieden vanaf de lente tot aan de herfst. Er is altijd voldoende gras voor de paarden. Wanneer het weideseizoen over is gaan de paarden een dagdeel in de paddock, we hebben twee grote gedraineerde zandpaddocks en drie kleine zandpaddocks.

Overig

Longeerkraal

Onze gedraineerde en verlichte longeercirkel heeft een doorsnee van 15 meter, ook hierin ligt een AWT bodem. Longeren mag in de longeercirkel, buitenbak en in de paddock wanneer deze vrij is.

Zadelkasten

Na de verbouwing hebben we de oude stallen gerenoveerd tot ruimte voor de zadelkasten. De zadelkasten zijn bijzonder ruim en voorzien van goede sloten.

Openingstijden

Wij hanteren openingstijden van 7 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond op alle dagen van de week. Na deze tijden kan je uiteraard ook komen, maar wel graag in overleg.

Spuitplaats

We hebben twee spuitplaatsen waar je je paard kunt wassen met koud en warm water. Warm water kan je met muntjes krijgen, deze muntjes zijn te koop bij Karin.

Eigen instructie etc.

Wil jij je eigen dierenarts, hoefsmid of instructie meenemen? Dat is geen probleem. In de zadelkamer hangt een agenda waarop je kunt noteren wanneer en hoe laat jij les hebt.

Keuken

We hebben geen keukentje meer maar een heuse kantine groot genoeg voor iedereen om een bakkie koffie of thee te doen terwijl je naar de ruiters in de binnenbak kunt kijken.